رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت توسعه تجارت با قاره آفریقا، بر ارائه پیشنهادهای عملیاتی و تعریف پروژه برای گرفتن سهم از این بازار تاکید کرد.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران از توافق کشورهای عضو CIS برای خرید واگن از ایران و توافق برای سیر واگنهای ایرانی در نشست شورای حملونقل این اتحادیه در ازبکستان خبر داد.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بریکس فرصتی برای اقتصاد غیرنفتی ایران و ایجاد ارزشافزوده است و ما این موضوع را در سازمان توسعه تجارت دنبال می کنیم تا این نوع صادرات را ترویج داده و توسعه دهیم.
در ملاقات وزیر دارایی و برنامه ریزی اقتصادی جمهوری سودان با وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان، دو طرف برای گسترش همکاریهای اقتصادی و بازرگانی دو کشور تفاهم کردند.
بیست و سومین نشست روسای دولتهای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با تاکید بر تقویت و توسعه همکاریهای تجاری و سیاسی برگزار شد که دستاورد آن امضای هشت سند همکاری بود.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان در دیدار با دبیرکل تراسیکا (کریدور حمل و نقل اروپا، قفقاز، آسیا) با ارائه ابتکارات ایران برای افزایش همکاری کشورهای عضو تراسیکا و ارتقای نقش ترانزیتی ایران در منطقه، از آمادگی برای برگزاری اجلاس وزرای کشورهای عضو تراسیکا در سه ماه آینده به میزبانی تهران خبر داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر پتانسیل بالا در اقتصاد دو کشور برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی فی مابین گفت: اگر مشکلات بانکی را حل کنیم، شاهد جهش و توسعه تجارت و روابط اقتصادی بین دو کشور خواهیم بود.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، این منطقه را بهشت سرمایهگذاری و گردشگری توصیف کرد و گفت: توسعه زیرساخت های هوایی، جاده ای و ریلی در چابهار برای ایفای نقش قطب ترانزیتی منطقه ضروری و این خواسته مهم ما از مسئولان ملی است.
مدیرکل اروپا و آمریکا سازمان توسعه تجارت ایران، بر تسهیل در توسعه صادرات به کشورهای عضو بریکس تاکید کرد و گفت: صادرات ایران به برزیل در پنج ماهه نخست سال ۱۴۰۳، با افزایش ۲.۵ برابری به ۱۶۳ میلیون دلار رسیده است.
وزرای صنعت، معدن و تجارت ایران و زیرساخت ارمنستان در نشستی مشترک، بر توسعه همکاریهای صنعتی و معدنی میان دو کشور و اهمیت رفع موانع لجستیکی تاکید کردند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی با اشاره به افزایش ۴۹ درصدی درآمدهای وصولی سازمان در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: در این دوره زمانی در مجموع ۵۱۱ هزار و ۳۸۹ میلیارد تومان درآمد وصول شد.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران با اشاره به وضعیت نامناسب سهم اقتصاد ایران در اقتصاد جهانی، بر لزوم حرکت به سمت توسعه، اقتصاد مولد، خلق ارزشافزوده جدید، کاهش تصمیمات اشتباه و افزایش جذابیتهای منطقهای تأکید کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی به شاخص ضریب نفوذ بیمه اشاره کرد و گفت: امروز ضریب نفوذ بیمه تازه به عملکرد هفت تا هشت سال پیش بازگشته است و این به خاطر وضعیت اقتصادی است. همچنین نیازمند اصلاح در معیارهای توانگری در حوزه بیمه هستیم و صنعت بیمه کشور باید به استانداردهای جهانی و به روز نزدیک شود.
معاونت سیاستگذار پولی بانک مرکزی از رشد تجمعی کمتر از میزان هدف گذاری شده نقدینگی در دو ماهه نخست امسال خبر داد و اعلام کرد: نرخ رشد دوازدهماهه نقدینگی از ۳۰.۹ درصد در پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ۲۵.۶ درصد در پایان اردیبهشت امسال و نرخ رشد دوازدهماهه پایه پولی از ۴۲.۹ درصد در پایان ۱۴۰۱ به ۲۱.۱ درصد در پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ رسید.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در جریان سفر استانی رییس جمهور به قم گفت: با جذب بیش از پنج و نیم میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی ثبت شده در سال ۱۴۰۲، رکورد ورود سرمایه خارجی به کشور شکسته شد که امیدواریم در سال۱۴۰۳ با رفع موانع، شاهد افزایش این رقم باشیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: با اصلاح نظام بانکی، تک نرخی کردن ارز، اجرای سیاستهای تشویقی صادرات، رفع موانع تولید، بهبود فضای کسبوکار، عدم مداخله دولت در اقتصاد، تربیت و بکارگیری مدیران صادرات محور می توان کشور را به سمت رشد و تحول هدایت کرد.